Jdi na obsah Jdi na menu

Dekorativní malby

Benátský štuk

Nejvíc se hodí na stropy a stěny slavnostních místností, do haly, obýváku, koupelny. Benátský i marocký starodávný štuk nás znovu oslňuje noblesou a krásou. Jen technika je nyní jiná, jednodušší. Je to ovšem luxusní materiál, hodí se do stylových interiérů, často se uplatňuje při sanacích historických budov.

 

benatsky-stuk---stucco-antico-marmorino-vi..jpg

 

Štuk se musí jemně přetmelit a vybrousit. Připomíná cementovou omítku, ale je hladší a lze z něj vytvořit prakticky jakýkoli barevný odstín. Špachtlí docílíme zajímavé jemné mramorové dekorativní žilky. Abychom dosáhli na povrchu typického mramorového lesku, vyleštíme ještě plochu nerezovým hladítkem.

 

benatsky-stuk---stucco-antico-marmorino-i..jpg

 

 Na rozdíl od pravého mramoru je použitelný i tam, kde by těžký mramor mohl ohrozit statiku. Drží i na nerovném podkladu, dá se využít na sloupy, oblouky i výklenky. Nebojme se ho použít do vlhčích prostor. Tady nám poslouží k finálnímu nátěru vosková pasta.

 

       benatsky-stuk---stucco-antico-marmorino-ii..jpg

                         

  Benátský štuk se dá použít jak do historických budov, tak do moderních interiérů. Dodá vašemu interiéru velmi elegantní dojem a je dnes velice žádaným doplňkem nejen kvůli své elegantnosti, ale i odolnosti. 

 

benatsky-stuk---stucco-antico-marmorino-viii..jpg

 

Jeho cena se pohybuje od 800Kč/m2 včetně materiálu, záleží na stavu podkladu, členitosti a velikosti zakázky.

 

.Antické zeminy Florentské

Antické Zeminy Florentské jsou jedinečnou prestižní dekorací, která opět umožňuje vytvářet půvab a mimořádnou krásu známou z renesančních paláců a historického italského umění. Umění vytříbeného k dekoracím prostředí, oceněného a vyhledávaného na celém světě. Díky speciálním a jedinečným vlastnostem, značné jednoduchosti a rychlosti aplikace Antických Zemin Florentských, mohou stěny vašich vil, apartmánů, bytů, kanceláří získat jedinečnou nádhernou a neopakovatelnou atmosféru

 

 anticke-zeminy-florentske.jpg

 

 

 

 

anticke-zeminy-florentske-i..jpg

Antické zeminy florentské v ložnici působí  v lehkém odstínu spolu s černým matným kovem velice příjemně.

 

 

anticke-zeminy-florentske-ii..jpg

Antické zeminy florentské lze  dobře kombinovat s bordurami a freskami.

 

 

anticke-zeminy-florentske-iv..jpg

 

anticke-zeminy-florentske-v..jpg

 

anticke-zeminy-florentske-vi..jpg

Antické zeminy florentské vyčarují z obyčejného bílého schodiště luxusní prostor.

 

Obrazek  Obrazek  Obrazek

 

Cena za m2 Antických zemin včetně materiálu od210,-Kč        

Pokud máte nějaký dotaz v oblasti dekorativních maleb, pak nás kontaktujte telefonicky nebo přímo na této stránce v komentářích:)      

   

Imitace Damaškové a Brokátové tkaniny

Tyto malby se používali především v období baroka a rokoka, dnes se již běžně nepoužívají . Lze jej použít do velmi luxusních prostor které jsou vyzdobeny v tomto stylu

Obrazek

Imitace Damašku zakončena plastickými rohy a linkou.

Obrazek

Imitace brokátu zakončena plastickými rohy a linkou.

 

Obrazek

Obrazek

 Imitace Damašku a Brokátu

Tyto malby jsou velice náročné. Neexistují žádné moderní materiály, či nářadí kterým by se tyto malby dali ulehčit. Ba právě naopak. Je dosti obtížné sehnat klasické starší materiály, bez kterých je tuto malbu nemožné dokončit v její plné kráse. Největší problém je sehnat malířský lesk, bez kterého není možné napodobit brokátovou malbu, ten se sice pokouší pár tuzemských výrobců vyrábět, avšak je bohužel pro jakoukoli malířskou techniku nepoužitelný.

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dekorativny malba

(Daniel Devecchi , 2. 4. 2022 22:29)

Dobrý den chtěl bych vymalovat restauraci mám cca 150m² na malbu ve 3 pokojich cca chtěl bych zaplatit maximálně 650m² že vsim i materialem, jaký druch malby by ste doporucili (ve svetlich odstinech)??

Dekorativny malba

(Daniel Devecchi , 2. 4. 2022 22:28)

Dobrý den chtěl bych vymalovat restauraci mám cca 150m² na malbu ve 3 pokojich cca chtěl bych zaplatit maximálně 650m² že vsim i materialem, jaký druch malby by ste doporucili (ve svetlich odstinech)??

Mrkněte

(ivča, 12. 4. 2013 11:35)

Hoj hoj! Nedávno vznikla nová forma přivýdělku, skvělé na jaro, když je hodinka, dvě času :) Já si takto přivydělávám již od ledna a je to naprosto super... Stamiliony tím nevydělám, ale i tak, dokud můžu, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu.. A tohle všechno znám z Nadhled.Web2001.cz

Imitace betonu

(Andrea Halirova, 12. 10. 2011 10:55)

mela bych zajem o imitaci betonu v me loznici..jedna se o stenu 3m*2,5m

Moc pěkná práce

(Zdeněk, 6. 8. 2009 23:19)

Dobrý den,

velice se mi líbí Vaše práce imitace mramoru - benátský štuk a imitace damašku.

Chtěl bych Vás poprosit o zaslání nějakého názvu materiálu, který by se dal použít na zhotovení imitace mramoru na zeď.Jsem laik a zatím jsem dělal jen batikování.
Chtěl bych si udělat sloupky s imitací mramoru.
Jaké barvy a tmel používáte.

Prosím o odpověď

Děkuji ZJunak@seznam.cz

krásné

(p. Stanislav, 16. 6. 2009 22:28)

je to ale moc krásný Damášek pane Verner